1 av 2
2 av 2

Kodjo, Linnea och Petter är årets programledare

Hör när trion gästade Morgonpasset
9:16 min

Här är årets programledartrio! Artisterna Linnea Henriksson och Petter Alexis Askergren, och Musikhjälpen-veteranen Kodjo Akolor.

Vad tycker du om årets programledare? Tyck till på sociala medier via hashtag #mh14!

Efter att under flera år engagerat sig i Musikhjälpens insamlingar är det alltså nu dags för Petter Alexis Askergren att leda programmet.

– Jag har engagerat mig genom att på olika sätt samla in pengar till Musikhjälpen, allt från #stepyourVDgameup för att få företagschefer att skänka pengar till att spela live i glasburen och låta folk buda på en middag med mig. Att nu leda programmet känns som ett ganska naturligt nästa steg, även om det för mig är okänd mark och en extremt stor grej, säger Petter.

Även Linnea Henriksson har hjälpt till med insamlingar tidigare och uppträdde i glasburen senast i fjol.

– Musikhjälpen är ett fantastiskt program för det handlar om engagemang, säger Linnea. Det känns stort att få vara med och leda det här skeppet i år och hjälpa till att coacha alla som vill engagera sig.

Årets veteran i sammanhanget är Kodjo Akolor som gör sitt fjärde år som programledare i Musikhjälpens glasbur.

– Jag hoppas att fler än någonsin kommer att engagera sig i år och hjälpa oss i kampen mot hiv! Mina personliga favoriter är alla barn som spontant bestämmer sig för att de vill vara med och samla in pengar. De är de största hjältarna, säger Kodjo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".