Linnea Henriksson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson leder Musikhjälpen 2014, tillsammans med artisten Petter, och P3-programledaren och komikern Kodjo Akolor.

Sångaren och låtskrivaren Linnea Henriksson slog igenom i Idol 2010 och har släppt tre album, två soloalbum och ett med bandet Prylf. Hon har haft hits med låtar som "Lyckligare nu”, "Väldigt kär/Obegripligt ensam” och "Halmstad” och på P3 Guld-galan 2013 utsågs hon till Årets artist. Sommaren 2014 gjorde hon programledardebut i "Hallå P3”. Linnea har sedan tidigare ett engagemang i Musikhjälpen då hon uppträtt i glasburen flera gånger och även startat insamlingsinitiativ. I fjol samlade hon tillsammans med publiken in 10 000 kr genom att göra pappersfåglar.

– Musikhjälpen är ett fantastiskt program för det handlar om engagemang. Det känns stort att få vara med och leda det här skeppet i år och hjälpa till att coacha alla som vill engagera sig, säger Linnea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".