Petter P-Lex Alexis Askergren. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Petter Alexis Askergren

Petter är programledare för Musikhjälpen 2014, tillsammans med artisten Linnea Henriksson, och P3-programledaren och komikern Kodjo Akolor.

Sveriges egen hiphop-fader är också en av landets populäraste artister. Petter har släppt åtta fullängdsalbum och haft mängder av hits, så som "Håll om mig”, "Så klart”, "Mikrofonkåt”

och ”Repa skivan”. Petter har varit engagerad i Musikhjälpen i flera år, både med uppträdanden i glasburen och med sitt eget insamlingsinitiativ #stepyourVDgameup som resulterat i över 1,5 miljoner kronor från svenska företagsledare. I år belönades Petter med Begriplighetspriset för sin bok "16 rader” som hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter.

– Jag har engagerat mig genom att på olika sätt samla in pengar till Musikhjälpen, allt från #stepyourVDgameup för att få företagschefer att skänka pengar till att spela live i glasburen och låta folk buda på en middag med mig. Att nu leda programmet känns som ett ganska naturligt nästa steg, även om det för mig är okänd mark och en extremt stor grej, säger Petter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista