Initiativ

Här hittar du några som valt att göra musik för Musikhjälpen

Initiativen för Musikhjälpen kan se ut på lite olika sätt. Några väljer att skramla bössor, andra gör event och vissa uttrycker sig musikaliskt! 

1) NTI-gymnasiet säljer exklusiva låtar
De underbara eleverna på NTI-gymnasiet har skrivit egna låttexter om HIV-drabbade personers öden som sedan har tonsatts och spelats in av kända artister. Nu kan du buda på de exklusiva låtarna här.

2) Folkmusikhjälpen
Längtar du efter något lite mer finkulturellt än det som bjuds i buren? Fina Folkmusikhjälpen spelar i Malmö hela veckan med härliga instrument som tvärflöjt, fiol och kontrabas.

3) Sveriges Indiekörer
Alla Sveriges indiekörer har gaddat ihop sig och bjuder på en grymt creddig repertoar för att hjälpa till att stoppa spridningen av HIV. Bland annat hittar du representanter för StockholmGöteborgMalmöLinköpingFalkenberg och UmeåStötta indiekörerna, så stöttar du Musikhjälpen! Så klicka på respektive stad för att komma till deras initiativ! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".