Kändisar som bidrar till Musikhjälpen
Foto: Benjamin Andréasson, Hannes Kalmér, Mikael Persbrandt, SVT, Emil Fagander, Wolfgang Kleinschmidt, John Honk, Lars Öhgren, Alfred Svensson UnitedScreens, Magnus Ragnvid.

Så stödjer kändisarna Musikhjälpen

Vill du käka tacos med Miriam Bryant, gå en bakkurs med Roy Fares, vara meteorolog på SVT eller bli en karaktär i en Läckberg-deckare? Nu har du chansen! Några av Sveriges största kändisar kommer nämligen att auktionera ut unika föremål och upplevelser under Musikhjälpenveckan.

Pengarna går självklart till Radiohjälpens insamling för att förebygga klimatrelaterade katastrofer.

Till våra kändisauktioner!

Här är ett axplock av vad vi har fått in: 

Discobowla med Alcazar
Inför Alcazars Sverigeturné auktionerar landets främsta discoband ut möjligheten att få ”Discobowla med Alcazar". Vinnaren får ta med sig upp till nio vänner och utmana bandet i discobowling någon gång under 2016 i Stockholmsområdet. 

Katy Perrys signerade gitarr

Tacokväll med Miriam Bryant

Ditt namn blir en karaktär i Camilla Läckbergs nästa deckare
Camilla kommer auktionerna ut en av hennes karaktärers namn i nästa deckare. Vinnarens namn kommer alltså nämnas i deckaren som en del av storyn. 
Så här säger Läckberg själv: 

”Musikhjälpen har en unik egenskap i att engagera otroligt många och samtidigt en möjlighet att verkligen göra skillnad. Årets insamling kring klimatrelaterade katastrofer och målet att främja förebyggande insatser för att rädda liv och minska lidande känns enormt angeläget och jag är tacksam att få hjälpa till på alla sätt jag kan. ”

Cykla och var med Eurosports Roberto Vacchi när han kommenterar sport
En sändningsdag och cykelrunda med Roberto Vacchi samt cykelkläder och hotellövernattning.
 
Entreprenörslunch med Isabella "Blondinbella" Löwengrip 
Drömmer du om att starta företag? Nu har du chans att bolla idéer och tips längs vägen över en lunch med entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip. Lunchen kommer att äga rum i Stockholm under våren 2016, flexibelt datum. Avser en lunch för 1-2 personer. 
 
Signerat grafiskt blad ”Pojke på tåg” av Mikael Persbrandt
Ett signerat och numrerat Giclée-blad av Mikael Persbrandt, tryckt på ett slätt  vackert bomullspapper. Med personlig hälsning på baksidan.
 
Jesper Parneviks klubba som han vann med under Byron Nelson Classic
 
Lös mordgåtor med deckarförfattaren Viveca Sten i Sandhamn
Mordvandring på Sandhamn i Viveca Stens fotspår med deckardrottningen Viveca Sten som personlig guide.
 
Bli meterolog för en dag med valfri SVT-meterolog
Vill du vara meteorolog för en dag? Nu har du chansen! Vi erbjuder dig att få prova på att vara meteorolog på SVT. Det är helt okej att dela upplevelsen med en vän. Ni kommer att få en guidad tur genom TV-huset i Stockholm, kika in i våra studios och se hur journalisterna på nyheterna och sporten arbetar. Därefter får ni prova på arbetet som meteorolog; göra prognoser, rita väderkartor och dricka kaffe. Det blir nog en hel det prat om väder och klimat också. Kartorna som ni skapar under dagen kommer ni att använda när ni bandar er prognos. Sedan är det helt upp till er, om ni vill att vi lägger upp prognosen på vår hemsida, svt.se/vader, eller om ni hellre ser att väderbandningen grävs ner och glöms bort. Utöver det kommer ni få möjlighet att följa meteorologen som ska sända Sverige idag och Rapport klockan 18.00.

Meteorologen som kommer att hjälpa er och följa med er hela dagen väljer ni själva. Följande meteorologer finns till förfogande: Helen Tronstad, Pererik Åberg, Per Stenborg, Åsa Rasmussen, Nils Holmqvist, Deana Bajic, Lasse Rydqvist, Nitzan Cohen, Joel Mellin och Per Holmberg.
 
Saga Noréns använda t-shirt från Bron
 
Lär dig filéa en torsk med stjärnkockarna Alexandra Zazzi och Gustav Trädgårdh
 
Kents 10 första album på vinyl signerade av hela bandet + ”Utan dina andetag” nerskriven av Jocke Berg, inramad.
Finns endast i ett ex. Superexklusivt!

Lär dig rappa och spela in din egen låt med hiphop-kollektivet OIAM
Så här säger rapparna själva: 


”Musikhjälpen förra året va fett, det ska bli fint att komma tillbaka! I årauktionerar vi ut en dag i studion med oss. Svensk hiphop har kanske aldrig varit  bättre än nu-kanske är det du som blir nästa star!”

 
Bakkurs med Roy Fares
Bakkurs med Roy för två deltagare i Stockholm
 
Mia Parneviks unika smycken som hon bar på Kristallen
 
Haute Couture-turban från Iman Al Debe
 
Lär dig fridyka med Anneli Pompe
 
Signerad litografi med Lady Gaga & Tony Bennett, tagen från deras senaste album ”Cheek To Cheek”
 
5SOS-Ashtons exklusiva Vater-trumpinne, signerad av hela 5 Seconds Of Summer
 
Träna med några av världens bästa Parabordtennisspelare i Motala
Ta chansen för två personer att träna med några av världens bästa Parabordtennisspelare i Motala, Östergötlands Sjöstad. Ett tvåtimmars pass som kommer innehålla bordtennisträning med Team Motalas spelare och kinesisk lådträning med Team Motala- och Svenska Parabordtennislandslagets coach. Dagen avslutas sedan med en middag tillsammans.

Ät vikingajulbord på Fjäderholmarna med E-type för 2 personer
Så här säger E-type själv:

”Ingen skall behöva fly undan klimatet, varken människor eller isbjörnar. Kan jag, om än mikroskopiskt, vara med och bidra till en lite ljusare framtid är jag grymt stolt över det!” 

En signerad Elton John-skiva

Unik Musikhjälpen-seriestrip av Ellen Ekman
Musikhjälpen-seriestripp av Ellen Ekman som hon gör i buren med inspiration av temat och programledarna.

Måns Zelmerlöws akvarium
Så här säger Måns själv:

Jag älskar mitt akvarium men inser att jag inte har tiden att ta hand om de som jag önskar då jag är på resande fot. Musikhjälpen lägger ju fokus på klimatfrågan så känns ju jättebra att mitt akvarium kan vara med och bidra till kampanjen och samtidigt symbolisera vikten att vi tar hand om vår planet.

Signerad tävlingsdress av Charlotte Kalla från världscupen 2015

Spela med Sp4zie och hans gaminggäng under en livestream (3-5 timmar)

Fler föremål kommer tillkomma!

De första kändisauktionerna har nu dykt upp på vår auktionssida. Du hittar dem här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".