Upplev Musikhjälpen i virtuell verklighet

Har du alltid drömt om att kliva in i Musikhjälpens glasbur? Med hjälp av teknikens under kan den drömmen nu (nästan) bli verklighet! Så här funkar det:

Du hittar SVT 360 i din appbutik. Ladda ner appen till din mobiltelefon eller läsplatta. I SVT 360 hittar du sedan Musikhjälpen där du fritt kan titta runt i studion i 360 graders vinkel. Appen SVT 360 är gjord för att vara enkel att använda av alla. Den fungerar genom att du kan dra bilden i 360 grader med fingret eller använda telefonens gyro där du kan hålla telefonen i den riktning du vill titta.

Om du trycker på glasögonikonen delas bilden i två delar och du kan använda den tillsammans med Cardboard VR-glasögon eller liknande som är ett spännande och roligt sätt att uppleva känslan att vara på plats i buren.

Musikhjälpen 2015 är livefilmat med en 360-graders kamera som ger en sfärisk panoramisk bild som fångar allt i omgivningen. Den specialutvecklade videospelaren i appen vränger bilden runt till  en sfär och placerar dig virtuellt i mitten. Genom telefonens inbyggda gyro kan du titta runt i sfären genom att röra på huvudet, precis som i verkligheten.

Att uppleva virtuell verklighet kräver att din telefon har bra prestanda. Appen SVT 360 kan därför bara laddas ner till telefoner som uppfyller prestandan. Prova detta på Appstore eller Playstore.

Ladda ner SVT 360 och kliv in i buren!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista