Clara Henry
Clara Henry Foto: Johanna Pettersson

Möt årets resande reporter: Clara Henry

Vi är sjukt stolta över att berätta att ingen mindre än superyoutubestjärnan, superbloggaren, superprogramledaren och superförfattaren Clara Henry är resande reporter under Musikhjälpen 2015!

Som resande reporter är det Claras uppgift att ge oss en crash course i hur människors liv försvåras av tyfoner, torka och skogsskövling. Under veckan kommer hon att befinna sig i Filippinerna där hon kommer att möta fiskarfamiljer vars inkomstkälla slagits i spillror och bönder som tvingas klimatanpassa sitt jordbruk för att överleva. 

"Jag har engagerat mig i Musikhjälpen sedan flera år tillbaka så därför känns det extra kul att i år som resekorre kanske kunna hämta in några förstagångs-Musikhjälpare! Det är ett sådant prestigefyllt uppdrag som jag är så himla tacksam över att ha fått förtroendet att göra. Är både taggad och lite nervös inför allt som kommer hända under resan. Med dream-teamet här hemma känner jag mig dock as safe as can be!"

Om Clara

Clara Henry är 21-åringen som redan är veteran. Halvbritten från Göteborg började som bloggare redan i tolvårsåldern och blev snabbt ungdomsreporter på Göteborgs Posten. Hon blev tilldelad priset ”Årets Vloger”, vid Blog Awards 2013, för sin uppskattade Youtube-kanal. 2014 ledde hon Guldtuben, en gala för Sveriges främsta Youtube-stjärnor samt Eftersnack och Försnack under SVTs Melodifestivalen. 2015 var hon en av Sveriges Radios sommarpratare och kom även ut med boken ”Ja jag har mens, hurså?”. Förutom sin breda karriär är hon även en gedigen kattälskare!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".