Suheyb
”Man var halvdöd för man kände sig aldrig glad eller arg. Man kände sig livlös för man kunde inte göra så mycket och behövde aldrig komma ur sängen. När mamma gick…jag kan inte förklara känslan. Om jag grät så grät mamma när jag prata med henne i mobilen, då sa jag ‘gråt inte mamma’ ”. Suheyb, 13.
Barnens flykt

Suheyb blev tvungen att lämna sin mormor

Barnens flykt: Suheyb
14 min

Suheyb kommer från Somalia men hans familj tvingas fly därifrån eftersom det finns terrorister som letar efter hans pappa. Familjen flyr till mormor i en stad längre bort men då bestämmer sig Suheybs mamma för att fly på egen hand. Kvar blir Suheyb med sin mormor och efter ett tag tvingas de flytta till grannlandet Etiopien. De kommer till ett område där det inte finns några barn att leka med, ingen tv och inget internet. Suheyb börjar känna sig livlös. ”Jag var säker, men inte lycklig”, berättar han. En barndokumentär från UR av Madeleine Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".