Molly Nutley
Molly Nutley Foto: Jan Danielsson/SVT
Rapporterar för Musikhjälpen

Molly Nutley är årets resande reporter

Vi är mycket glada över att välkomna skådespelaren Molly Nutley till Musikhjälpenfamiljen! Molly kommer att vara resande reporter under veckan, alltså samma roll som Clara Henry hade i fjol.

Planen är att Molly ska rapportera direkt från Tanzania. Därifrån kan hon skildra flera olika länder i centrala Afrika, vars invånare ofta flyr till läger i just Tanzania. Ett av grannländerna som drabbats hårt av inbördeskrig är Burundi. Idag är 45 procent av befolkningen i Burundi under 14 år och behovet av skola och undervisning är mycket stort. Det är med andra ord en plats som är högaktuell för oss, eftersom temat för Musikhjälpen i år är "Barn i krig har rätt att gå i skolan".

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan om jag ville vara med utan kände direkt att det här ska jag göra. Men det är klart att jag är lite nervös också. Jag har följt Musikhjälpen fram och tillbaka genom åren och har alltid blivit berörd och imponerad av alla inblandade. Nu ser jag fram emot att få vara med och hjälpa till att sprida årets budskap om vikten av att se till så att även barn i konfliktdrabbade områden får möjlighet att gå i skola, säger hon.

Om Molly

 Skådespelaren Molly Nutley har medverkat i filmer som “Så olika”, ”Alena” och ”Änglagård – tredje gången gillt”. Hon är aktuell i andra säsongen av SVT:s dramaserie "Tjockare än vatten” och senare i år i Colin Nutleys nya tv-serie "Saknad” på C More.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".