Årets tema: Barn är inte till salu

Gränsvakter mot trafficking

På gränsen mellan Nepal och Indien jobbar Sita som gränsvakt. Hennes uppdrag är att upptäcka och stoppa trafficking av flickor.

Det finns över 200 000 nepalesiska flickor och kvinnor i den indiska sexindustrin. Många av dem är barn, en del så små som åtta år gamla. De hålls fångna på bordeller där vissa får ta emot så många som 40 män varje dag.

Organisationen som gränsvakten Sita arbetar för driver hem där flickor som räddats från sexhandel kan bo och utbilda sig. Många av dem som jobbar för organisationen har själva blivit fritagna från bordeller, eller blivit omhändertagna vid gränsen. Genom sitt arbete vill Sita och de andra förhindra att flickor hamnar i barnsexhandeln.

Reportaget är en del av UR:s temamaterial för Musikhjälpen 2017. Fler filmer i deras serie "Barn till salu", samt utbildningsmaterial för årskurs 7-9 och för gymnasienivå hittar du på UR:s hemsida eller i länken nedanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista