En clown i red light district

I Mumbais red light-distrikt beräknas 200 000 barn vara utsatta för sexhandel. Clownen Rupesh Tillu vill visa dem att det finns en framtid utanför bordellerna.

För barnen i Mumbais red light-distrikt kan det vara svårt att se en framtid utanför bordellerna. Men Rupesh Tillu, som arbetar för organisationen Clowner utan gränser, och vill visa dem att det finns en annan värld. Han tar barnen bort från bordellerna på dagarna; lär dem clownkonster och visar föreställningar.

– Vi skapar ett bra minne. Och minnet ger hopp. När du har hopp kan du drömma. Och kan du drömma kan du göra en förändring i ditt liv, säger Rupesh Tillu. 

Reportaget är en del av UR:s temamaterial för Musikhjälpen 2017. Fler filmer i serien "Barn till salu", samt utbildningsmaterial för årskurs 7-9 och för gymnasienivå hittar du på UR:s hemsida eller i länken nedanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista