Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén - Musikhjälpens programledare 2017 - i ett glitterregn
DRÖMGÄNGET!!! Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programleder #mh2017!

8:09 min

Farah, Molly och Kalle är trion som kommer fylla glasburen med värme, kärlek och ny kunskap under Musikhjälpen i Umeå 11-17 december.

Farah Abadi leder till vardags Relationsradion i P3 och är årets Musikhjälpen-veteran i trion efter att två år i rad haft det ärofyllda uppdraget publikens ambassadör (2015 och 2016).  

– Det känns otroligt spännande men också en ära att få komma tillbaka till glasburen och nu som programledare. Det är ett stort ansvar och jag känner mig hedrad, säger Farah Abadi. Jag hoppas att vi kommer nå ut till alla tittare och lyssnare med årets tema. Det är ett svårt och tungt ämne då det handlar om barn som far illa men också viktigt att uppmärksamma att vi alla, på egen hand men framför allt tillsammans, kan göra världen lite bättre. 

Molly Sandén är kanske mest känd för sin framgångsrika musikkarriär och tre framträdanden i Melodifestivalen, men hon har också erfarenhet som programledare i Lilla Melodifestivalen.  

– Att leda Musikhjälpen är ett väldigt ärofyllt och utmanande uppdrag som jag inte kunde tacka nej till, säger Molly Sandén. Jag ser fram emot att tillsammans med publiken och Kalle och Farah lära mig om årets tema så att vi kan vara med och hjälpa utsatta barn. Barnsexhandeln är något som få vågar prata om men som är ett av vår tids största problem. Brotten sker ofta under radarn så det är väldigt svårt att lokalisera dem. Problematiken behöver komma upp till ytan så människor får kunskap och kan vara mer uppmärksamma.   

Kalle Zackari Wahlström har i flera program på SVT testat olika former av träning, provat på jobbet som idrottslärare och träffat folk som gjort udda livsval. Nu blir det dock en helt annan typ av utmaning. 

– Jag tycker temat känns läskigt men det betyder ju inte att man inte ska prata om det. Tvärtom antagligen, säger Kalle Zackari Wahlström. Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det. Jag tänker att man får göra det man kan och jag ser fram emot att bli en del av jättekraften som Musikhjälpen besitter. Att få stå i mitten av det när det drar igång, träffa alla människor som kommer engagera sig och lära känna Farah och Molly, live inför hela Sverige! 

Scrolla ner en bit om du är nyfiken på att veta mer om våra tre nya programledare!

Farah Abadi

P3-profilen Farah Abadi inledde sin karriär som programledare i den lokala Malmökanalen P3 Din Gata (2012-2014). 2014 debuterade hon som programledare både i tv och P3 när hon ledde barnprogrammet Sommarlov i SVT och det egna programmet P3 med Farah Abadi. Sedan 2015 är Farah programledare för Relationsradion i P3 och har även hunnit med att vara folkets ambassadör under Musikhjälpen 2015 och 2016, programlett Morgonpasset i P3, arbetat för SVT:s Go’kväll och lett den 20-årsjubilerande Världens barn-galan.

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström har blivit hela Sveriges träningskamrat. I flera tv-serier på SVT har han gjort fysisk träning till något för alla. Han ledde under 2014-2016 tre säsonger av SVT-programmet Svett & etikett där han provade olika träningsformer innan han 2016 tog tag i landets skolidrott i SVT:s Gympaläraren. En insats som belönade Kalle med både Kristallen och Svenska Barnidrottspriset. Hösten 2017 är han aktuell med tv-serien Kalles sex liv där han träffar människor som valt att leva sina liv utanför samhällets normer.

Molly Sandén

Redan som 14-åring stod artisten och programledaren Molly Sandén på stor scen när hon representerade Sverige i Junior Eurovision Song Contest med låten ”Det finaste någon kan få”. Sedan dess har hon bland annat släppt två album, tio singlar och deltagit i Melodifestivalen tre gånger. Hon ligger bakom låtar som Why am I Crying, Youniverse och Freak, som utsågs till årets låt på QX-galan 2015. Sammanlagt har hennes låtar över 100 miljoner lyssningar på Spotify. Molly har även dubbat flera filmer till svenska och varit programledare för Lilla Melodifestivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista