Lund, här kommer vi!

10 - 16 december hittar du alltså #mh18-glasburen i LUND. Dags att börja fila på dina bästa låtönskningar och engagemang!

– Vi är så himla glada över att få åka till ännu en ny stad med Musikhjälpen. Och extra roligt är det att komma till en så levande studentstad som Lund! Nu hoppas vi att alla studenter och Lundabor sluter upp i december, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Årets upplaga av Musikhjälpen är nummer 11 sedan starten 2008, och för varje år har publikens engagemang bara ökat. 2017 startades hela 586 000 engagemang över hela landet. SVT:s projektledare Pär Nordahl avslöjar att en dialog har förts med Lund under några år.

– Vi är glada att vi nu har lyckats få det att hända. Det är också roligt att vara tillbaka i Skåne, senast var i Malmö 2012. Musikhjälpen är ett projekt som vi i väldigt hög grad gör tillsammans med vår värdstad och dess invånare, säger Pär Nordahl.

Musikhjälpen 2018 kommer pågå 10-16 december. Årets tema är "Alla har rätt att funka olika" (läs mer om det här) och vilka som programleder #mh18 avslöjar vi senare i höst.