I kollaget syns Musikhjälpens två ambassadörer 2017 inklippta på en grårosa bakgrund. Peg är till vänster och har grön tröja, håret uppsatt och ler mot kameran. Aron är till höger om Peg och ler han också. På sig har han en t-shirt med palmmotiv i blått och vitt.
Årets två ambassadörer: Peg Parnevik och Aron Andersson! Foto: Mattias Ahlm / Micke Grönberg (Kollage)
Musikhjälpen 2018

Peg Parnevik och Aron Anderson är årets ambassadörer

Årets ambassadörsduo är Peg Parnevik och Aron Anderson. Men bägge stannar inte i glasburen. I år ska Aron ska ge sig ut på en Sverigeresa och besöka engagemang runt om i landet.

– Jag är så stolt över att jag får vara en större del av Musikhjälpen i år, säger Peg Parnevik. Jag tycker det är så oerhört viktigt att vi som lever med privilegier förstår bubblan vi lever i och makten vi har att förändra. Jag ser så mycket fram emot att bli en del av ”familjen” och engagera så många som möjligt!

Peg Parnevik har tidigare spelat i glasburen på Musikhjälpen. Nu är det hennes tur att peppa publiken och lyfta deras engagemang under sändningen.

Tidigare år har ambassadörerna varit två i buren, men i år kommer Aron Anderson att få specialuppdraget att ta sig från förra årets värdstad Umeå ner till Lund under Musikhjälpenveckan. På vägen ned ska han besöka och peppa så många engagemang som möjligt.

– Det känns otroligt kul att få åka genom Sverige och träffa alla fantastiska människor som engagerar sig för Musikhjälpen. Jag hoppas också att det finns många där ute som vill hjälpa mig på min färd så jag hinner fram till Lund i tid, säger Aron Anderson.

Publikens ambassadör – Peg Parnevik

På fotografiet står Peg Parnevik framför en slät grå bakgrund. Peg har grön kofta, sitt ljusa hår uppsatt och ler stort med vänstra handen uppe vid hakan.
Årets ambassadör i buren: Peg Parnevik!

Peg Parnevik blev först känd genom sin medverkan i realityserien ”Parneviks”. 2016 startade hon podcasten ”Pillowtalk med Peg & Penny” tillsammans med systern Penny och var huvudperson i programmet ”Peg på turné”. 2016 gav Peg också ut debutsingeln "Ain't No Saint", och året efter fick hon pris som Årets Nykomling på P3 Guld-galan.

Publikens ambassadör – Aron Anderson

På fotografiet syns Aron Andersson framför en griffeltavla i Musikhjälpens glasbur 2017. Han har en t-shirt på sig med palmbladmönster i vitt och ljusblått och ler medan han tittar in i kameran.
I år kommer Aron Andersson inte stanna i buren, utan resa genom Sverige och besöka massor av spännande Musikhjälpenengagemang!

Aron Anderson deltog i fyra Paralympics innan han sadlade om och började ägna sig åt äventyr och föreläsningar. Bland annat har han simmat över Ålands hav, bestigit Kilimanjaro, skidat till Sydpolen och är den förste som som bestigit Kebnekaise i rullstol. Aron har även varit programledare för SVT:s Lilla Sportspegeln, expertkommentator i SVT under Paralympics samt Sommarpratat i P1. I Musikhjälpen 2017 var Aron en av publikens ambassadörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista