Musikhjälpen 2019

Miriam, Daniel och Farah är programledare för Musikhjälpen 2019!

Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi trion som kommer leda oss genom Musikhjälpen i Västerås 9 - 15 december.

Årets tema sätter fokus på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter världen över. P3-profilen Farah Abadi hoppas på en magisk vecka, fylld med allvar, humor och musik när hon nu programleder Musikhjälpen för tredje gången.

– Det är såklart superroligt men också nervöst. Dels för att jag inte känner Miriam och Daniel sedan innan, dels för att jag vill att alla där hemma ska förstå hur viktigt årets tema är och välja att engagera sig, säger Farah Abadi.

För de två andra programledarna är det debut. Hur känns det?

– Jag känner mig på ett bra sätt ganska tom inför Musikhjälpen, som att jag har gjort plats för något väldigt stort. Känner mig förväntansfull och det känns viktigt, säger Miriam Bryant.

– Jag är framförallt hedrad. Det är en ära! Och jag hoppas vi kan sprida massa kunskap och förståelse kring årets akuta tema. Och dra in stålar såklart. Astronomiskt mycket stålar, säger Daniel Hallberg. 

Musikhjälpen sänds 9-15 december från Stora torget i Västerås.

Miriam Bryant

Miriam Bryant är en av Sveriges populäraste artister. Hon debuterade 2012 med singeln Finders, Keepers. Året efter släpptes Push, play som blev en hit. Det stora genombrottet kom 2015 när hon medverkade i TV4:s Så mycket bättre.

Miriam är den enda artist som innehaft plats ett, två och tre på Svensktoppen samtidigt. Hon har bland annat utsetts till Årets Göteborgare, vunnit priser på P3 Guld- och Rockbjörnen-galorna samt varit värd för Sommar i P1.

Daniel Hallberg

Daniel Hallberg började sin komikerbana 2015 genom lägga upp sketcher på Instagram och fick snabbt ett stort antal följare. 2017 blev hans gästuppträdande i TV4:s Idol omtalat och samma år spelade han PR-strateg i filmen The Square.

2018 var Daniel sidekick och husband i Scenkväll med Luuk på Scalateatern i Stockholm. 2019 programledde han Grammisgalan. I höst har Daniel Hallberg och Kristian Luuk gjort talkshowen Luuk & Hallberg i SVT.

Farah Abadi

Farah Abadi inledde sin programledarkarriär i den lokala Malmökanalen P3 Din Gata 2012.

Hon har bland annat varit programledare i SVT:s Sommarlov, Relationsradion i P3 och Morgonpasset i P3. Farah var publikens ambassadör under Musikhjälpen 2015 och 2016 och en av programledarna 2017 och 2018. Sedan januari i år leder hon programmet Farah i P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.