Musikhjälpen 2019

Arantxa Alvarex och Aron Anderson är årets ambassadörer

Årets ambassadörsduo är Arantxa Alvarez och Aron Anderson. Precis som förra året kommer Aron att ge sig ut på en resa runt Sverige, medan Arantxa stannar i buren i Västerås.

– Det är en magisk känsla att få förtroendet att ännu en gång vara länken mellan folkets alla engagemang och programledarna i buren. Jag vill se till så att den allra minsta byn i Sverige engagerar sig, känner sig sedda och peppade till att bidra på bästa möjliga sätt, säger Arantxa Alvarez.

Förra året åkte Aron Anderson från Umeå till Lund och besökte olika engagemang. Nu är han peppad inför årets uppdrag som består i att resa runt i Sverige och besöka engagemang på alfabetets alla bokstäver.

– Jag ser supermycket fram emot att komma och träffa just dig som gör ett engagemang för Musikhjälpen, säger Aron Anderson.

Arantxa Alvarez

Radio- och tv-profilen Arantxa Alvarez inledde sin programledarbana 2014 i Morgonpasset i P3. Arantxa var publikens ambassadör i Musikhjälpen 2014 och hon har sedan dess bland annat jobbat med program som Idol Extra i TV4, Ridiculousness i MTV, Random Mix i SVT samt P3:s Relationsradion. Hösten 2019 hörs Arantxa i Helgen i P3.

Aron Anderson

Aron Anderson har varit elitidrottare inom flera olika sporter och deltagit i fyra Paralympics. Numera ägnar han sig åt äventyr och föreläsningar. Han har bland annat bestigit Kebnekaise i rullstol, simmat över Ålands hav och skidat till Sydpolen. Aron har varit programledare för SVT:s Lilla Sportspegeln, expertkommentator i SVT under Paralympics samt Sommarpratat i P1. Han var en av publikens ambassadörer i Musikhjälpen även 2017 och 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.