Musikhjälpen 2019

Janice är årets resande reporter

I år är det artisten Janice som är resande reporter i Musikhjälpen. Janice kommer att resa till Uganda, ett land där hon också har sina rötter.

– Jag är så hedrad över detta uppdrag. Ser verkligen fram emot att åka till Uganda och hoppas att vi kan göra Musikhjälpen 2019 till ett riktigt bra år och att vi tillsammans kan göra skillnad, både med förändrade attityder och med konkret hjälp åt de som behöver det mest, säger Janice

Janice

Janice Kavander fick sitt genombrott år 2016 med låten Don't need som spelades mycket i P3 och hon utsågs till 2017 års stjärnskott av DN Kultur. Janice har bland annat uppträtt i Allsång på Skansen, På spåret och P3 Guld-galan. 2018 släppte hon albumet Fallin’ up och 2019 ep:n I don’t know a thing about love. Tidigare i år kom, i samarbete med organisationen Suicide Zero, kortfilmen An ode to Andrew, som handlar om hennes pappas självmord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.