Så här förändrades världen

Vår värld var en ganska komplicerad plats redan innan attentaten mot World Trade Center och USA. Men efter 11 september tycker många att världen förändrades dramatiskt.

Här är några exempel:

1. Säkerhetskontrollerna för de som skulle flyga ökade. Säkerhetspersonal kollade passagerarna mycket mer, till exempel så att det inte fanns sprängmedel gömda i skorna. Och dricka och andra vätskor fick inte tas med i handbagaget

2. Många trodde det var i stort sett omöjligt att attackera ett så starkt land som USA på det sätt som gjordes. När det nu visade sig att det visst gick blev många misstänksamma och väldigt rädda.

3. Nya lagar kom till för att förhindra fler terrorattentat. I Sverige kom till exempel nya lagar, och ändringar av gamla, som gör att staten bättre kan kolla det vi gör på internet.

4. Misstänksamheten mot de som tillhör samma religion som Usama bin-Ladin och hans terrorister ökade och det har gjort att många oskyldiga muslimer har det jobbigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".