1 av 7
Eric Saade med hela bandet efter att ha kommit på tredjeplatsen i Eurovision Song Contest 2011 Düsseldorf. Foto: Sveriges Radio
2 av 7
3 av 7
Eric Saade med hela bandet efter att ha kommit på tredjeplatsen i Eurovision Song Contest 2011 Düsseldorf. Foto: Sveriges Radio
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7
Eric Saade förbereder sig för final. Foto: Frank Augstein/ Scanpix
Eurovision Song Contest

Nöjd Saade slutade trea

Intervju med Eric Saade
6:33 min

Sverige ledde fler gånger omröstningen i Eurovision Song Contest. Men det var Azerbadjans nummer "Running Scared" som vann och Sverige slutade trea.

Det gick bra för Eric Saade. När han gick upp scenen som det sjunde bidraget exploderade arenan i Düsseldorf.

Ledde

Även den Europeiska befolkningen gillade Eric. Han ledde ett tag omröstningen men fick tillslut se sig besegrad av Azerbadjan och Italien.

- Azerbadjan som vann har en bra låt, säger Eric Saade till SVT.

Saade var nöjd med att sluta trea:
- Nu har jag fått chansen att visa Europa vad jag kan.

Expert

Carolina Norén, som kommenterat Eurovision Song Contest för Sveriges Radios räkning summerar kvällen så här:

– En riktig nordisk helkväll! Saades tredjeplats är det bästa svenska resultatet sedan 1999, och dessutom var det svenska låtskrivare som skrivit Azerbajdzjans vinnarlåt Running scared. Det var väldigt jämnt, det fanns ingen klar vinnare som drog iväg. Sverige hade den enda riktiga upptempolåten i topp fem-ligan.

Saades tredjeplats är alltså den bästa svenska placeringen sedan 1999, då Charlotte Perrelli (då Nilsson) vann med "Take me to your heaven".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista