1 av 2
Filips får-tavla.
2 av 2
Filip Engström.
Göteborg

Filips konstverk visas på spårvagnen

1:21 min

På lektionerna i skolan fick Filip Engström och hans klasskompisar i Västra Frölunda i Göteborg måla konstverk. Nu visas bilderna på 8:ans spårvagnslinje i stan och alla som åker med vagnarna kan kolla.

– Konst är en helt egen sak, säger Filip Engström. En bild kan ju visa mycket mer än tusen ord, som det är på reklamen. Jag tror det väcker mycket tankar hos dom som tittar.

Filips tavla är en grön äng med stora, vita, krulliga får. Och så är det ett svart får som sticker ut lite. Dom vita fåren stirrar på det svarta. Temat som Filip valde att måla sin tavla på handlade om att sticka ut. Därför har han målat ett svart får som är väldigt annorlunda från de andra.

- Jag är väldigt nöjd med tavlan, säger Filip. Det tog ganska lång tid att måla den även om jag är ganska van. Jag gillar att måla och vill alltid att det ska bli så bra som möjligt.

Filip tycker det är jättekul att hans konst visas på spårvagnar som åker runt i Göteborg. Hans tavla finns på linje 8 som går mellan Västra Frölunda och Angered. Nu hoppas han att dom som bestämmer över spårvagnarna ska sätta upp mer konst.

- Då blir passagerarna gladare och kanske åker oftare med spårvagnen.

Filip Engström är veckans Junior-korre som rapporterar om saker som händer. Vill du också vara med i radio? Anmäl dig på vår hemsida!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista