1 av 2
2 av 2
Adam Ayari. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.

Första demokratiska valet i Tunisien

Arvid Lekberg i Junior i P4:s redaktion har valt att berätta mer om Tunisien och att det just den här veckan varit det första demokratiska valet där. Folket har alltså fått vara med och bestämma.

Varför har du varit så intresserad av det här valet, Arvid?

– Det är det första fria valet någonsin. De hade tidigare en diktator som bestämde allting men folket gjorde uppror mot honom så att han avgick. Nu när de får ha ett fritt val har det varit fest över hela landet.

– Folk från jättemånga länder har kommit dit för att inspektera valet så att det inte fuskas. Det blir en stor grej av det. Det är bland annat många från Sverige som har följt valet och en av dem är Adam Ayari från Växjö.

Hej, Adam! Dina föräldrar kommer från Tunisien!

– Hej, ja det är de. Vi brukar åka dit varje år.

Vad har ni gjort nu när det varit val?

– Vi har tittat på tv och följt vad som hänt i Tunisien och hur det har gått till.

Hur intresserad har du varit då?

– Jag har varit väldigt intresserad och tittat mycket på tv. Jag har mina kusiner i Tunisien och det har varit väldigt nervöst för dem om vad som ska hända i framtiden.

– Jag hoppas att det här valet ska göra Tunisien bättre. Jag hoppas att mina kusiner och alla mina släktingar i Tunisien ska ha det bra och att Tunisien ska bli ett bra land.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".