Ludvig Petre. Foto: Evelina Myrbäck/Sveriges Radio
Saab

Kineser ger pengar till Saab

Ludvigs mamma jobbar på Saab
2:08 min

10-åriga Ludvig Petre Olsson i Trollhättan tycker det är bra att det verkar lösa sig för Saab. Han tycker att bilfabriken är viktig och dessutom jobbar hans mamma där. 

Bilföretaget Saab har haft en massa problem ganska länge. De har inte haft råd att betala lönen till de anställda. Men nu har två kinesiska företag sagt att de vill köpa Saab.

Om företaget skulle behöva lägga ner så hade många föräldrar blivit av med sina jobb. Då får dom familjerna mindre pengar att handla mat och andra saker för.

Kinerser

Men nu har Saab fått pengar från Kina så att dom kan fortsätta göra bilar. Det är två företag som heter Pang Da och Youngman som vill köpa företaget.

– Det var nästan ingen som ville köpa Saab, men nu när produktionen startar så kommer det nog bli ganska många som köper ändå. Det var många som var ledsna när Saab lades ner, så de passar nog på nu, säger Ludvig.

Fortsätta i Trollhättan

Kineserna har sagt att Saab då ska fortsätta göra bilar i Trollhättan i Sverige.

– Miljöbilar är framtiden, tycker Ludvig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".