1 av 4
Linn Jans och Felicia Vårnäs går på audition på Lilla Melodifestivalen. Foto: Katrin Kasström.
2 av 4
Juryn samlar alla på scenen. Foto: Katrin Kasström.
3 av 4
Molly Sandén och Kim Ohlsson är programledare.
4 av 4
Julia Kedhammar, Lova Sonnerbo och Felicia Värnås.
Lilla Melodifestivalen

Nu är det auditions för Lilla Mellon

11 min

Just nu pågår auditions på Gröna Lund i Stockholm. 24 artister ska uppträda framför en jury och sjunga två låtar. Juniors Kim Ohlsson är programledare tillsammans med Molly Sandén och de träffade bland annat Linn Jans som skrivit en låt själv.

– Jag tävlar med Svara mig ärligt. Det säger ganska mycket om vad låten handlar om, säger Linn Jans.

Felicia Vårnäs är också på plats på audition. Hon var med i Lilla Melodifestivalen även 2009. Hon kommer från Stockholm och lever för musiken och dansen.

– 2009 var jag med i direktsändning och det var jättekul. Jag kom sexa då. Det var bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv.

Både Linn och Felicia sjunger upp inför juryn. De är båda nervösa och satsar altt för att komma vidare. Efter showen var Felicia jättenöjd.

– Jag har gjort det jag kan. Nu får vi se vad juryn tycker om det, säger hon.

Det var över 300 låtar som skickades in till Lilla Melodifestivalen. 24 togs ut till audition och åtta går vidare till tävlingen. De åtta får sjunga i en direktsänd final i radion på Gröna Lund den 6 juni. Den sänds även i tv senare i höst.

När audition var färdig visade det sig att Felicia Vårnäs gick vidare i tävlingen. Det gjorde däremot inte Linn Jans.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista