1 av 3
Olle Kaissidis (tv) och Joel Axelsson Thonerfelth (th) ligger på marken och spelar döda. Foto: Katrin Kasström/Sveriges Radio
2 av 3
Det är våldsamt på gatorna i Syrien. Foto: Scanpix.
3 av 3
Olle Kaissidis (tv) och Joel Axelsson Thonerfelth (th) på Enskede IP i Stockholm. Foto: Katrin Kasström/Sveriges Radio
Världen

Många dödas fortfarande i Syrien

Junior-Kajsa gör en egen flash mob
1:10 min

I Syrien fortsätter det vara mycket strider. Folk har sedan länge protesterat mot de som styr i landet. FN jobbar nu med att försöka hitta en lösning så att det blir fred. Men det verkar svårt och det finns de som tror att det kan bli mycket värre.

För att visa hur barn i Syrien dör gjorde killarna i fotbollslaget Enskede IK en så kallad flash mob. Plötsligt ramlade alla i laget ihop och spelade döda.

De spelade döda och gjorde det för att uppmana andra att vara med och skänka pengar till barn som bor i Syrien.

Många dör i kriget

Regeringen som styr landet och rebellerna som vill ta över, skjuter mot varandra och spränger bomber. Massor av oskyldiga människor dör och sedan kriget började förra året har hundratals barn dött.

Fotbollslaget gjorde den här flash moben efter att Aftonbladet hade frågat om de ville göra det. För tidningen har just nu en kampanj för att folk ska skänka pengar till barnen i Syrien.

Behöver pengar till mat

Pengarna behövs för att både de som bor kvar mitt i kriget i Syrien och de som bor i flyktingläger i andra länder, ska kunna få mat och vatten och kunna gå i skolan. För när det är krig så kan de inte alltid det.

Aftonbladet vill gärna ha in fler filmer från till exempel idrottslag, skolklasser eller kompisgäng som gör en flash mob för att hjälpa barnen i Syrien.

Junior i P4
junior@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".