1 av 4
Agnes Westberg och Jacob Grimbrandt från Ljungskileskolan vann Vi i femman 2013! Foto: Carl-Johan Söder/SVT
2 av 4
Agnes Westberg och Jacob Grimbrandt från Ljungskileskolan vann Vi i femman 2013! Foto: Carl-Johan Söder/SVT
3 av 4
Alla 4 klasser som tävlar i finalen av Vi i femman 2013: Ljungskileskolan, Kräklingbo skola, Sjöfruskolan och Hultskolan. Foto: Carl-Johan Söder/SVT
4 av 4
För Ljungskileskolan tävlade Agnes Westberg och Jacob Grimbrandt. Final i Vi i femman 2013. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Ljungskile vann Vi i femman 2013

I den stora 50-års finalen av Vi i femman tog Ljungskileskolan från Ljungskile hem segern. De andra lagen som kämpade om förstaplatsen var från Umeå, Gotland och Göteborg.

I finalen fick dom bland annat svara på frågor om huvudstäder, mäta godis i vikt, ha koll på benen i kroppen och gissa dansen.

Agnes Westberg och Jacob Grimbrandt tävlade för Ljungskileskolan.
-  Det känns lite konstigt att ha vunnit. Man väntade sig inte det alls och det kändes som att det inte skulle gå liksom. Jag blev jätte glad, säger Agnes.

Vi i femman startade i höstas då över 3500 klasser var med i uttagningen. De senaste veckorna så har de åtta bästa lagen i Sverige gjort upp i kvartsfinaler i radio. Fyra lag gick sen till final och efter en timmes tävling så stod det klart att Ljungskileskolan var segrare.

Programmet spelades in för flera veckor sen, men Agnes och Jacob har inte fått säga någonting om resultatet.

- Det har varit svårt. Man vill gärna säga något men man får inte göra en min när någon frågar. Det är lätt att man avslöjar för mycket, säger Jacob.

Den stora segern firades med tårta och att alla femmor på Ljungskileskolan tittade på programmet tillsammans. Att de vann blev en överraskning för de andra femmorna.

Missade du programmet eller vill du kolla på det igen så gör du det enklast i SVT Play (www.svtplay.se) eller på www.viifemman.se

Hanna Bomberhult
Junior@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista