1 av 6
Foto: John Tlumacki/BOSTON HERALD OUT, QUINCY OUT/Scanpix
2 av 6
Människor reagerar efter explosionen i närheten av mållinjen vid Boston Marathon. Foto: David L Ryan/Scanpix
3 av 6
En av deltagarna i maratonloppet springer ifrån den plats där explosionen inträffade. Foto: Ken McGagh/Scanpix
4 av 6
Grafik: Liv Widell
5 av 6
En av deltagarna i maratonloppet springer ifrån den plats där explosionen inträffade. Foto: Ken McGagh/Scanpix
6 av 6
Explosionerna vid Boston Marathon Foto: Scanpix

Bomber exploderade vid Boston marathon

Minst tre personer dödades och runt 170 skadades när två sprängladdningar exploderade i staden Boston i USA i måndags. Explosionerna inträffade vid målet för ett stort marathon i staden. Polisen säger att det kan handla om ett terroristdåd.

– Jag hörde bomberna, två stycken ganska tätt, med bara några sekunder emellan. Jag vände mig om, man kunde se röken välla fram, sedan skrik och sedan sprang folk, berättat Stacey Dietel som var på plats.

Poliser som vår reporter i USA pratat med beskriver hemska scener med chockade människor, och blödande människor som förlorat armar och ben.

Nu misstänker polisen att det finns två gärningsmän, två bröder. Efter våldsamma skottlossningar mellan polis och misstänkta i Boston har en polisman dödats. Även en av de misstänkta gärningsmännen har dödats. Den andre har gripits av polisen.

Junior i P4/Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista