1 av 3
Noel Johansson från Växjö gillar att göra trix med sin bräda. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 3
Noel Johansson och Isak Åhman tycker absolut att skateboard är en riktig sport. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 3
Isak Åhman hänger vid skateboardparken flera dagar i veckan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio

Skateboard - en riktig sport!

2:17 min

Förut sågs inte skateboarden som en riktig sport av alla men nu har det ändrats. Skateboarden har fått bli medlem i Riksidrottsförbundet som jobbar för de olika sporterna i Sverige.

– Jag gillar att åka skateboard för att det är kul att hoppa och trixa och känna friheten, säger  7-årige Noel Johansson som åker på sin bräda flera gånger i veckan i skateboardparken i Växjö.

Trots att det är ungefär 100 000 i Sverige som håller på med skateboard så är det många som har tyckt att det inte är en riktig sport.

Men nu finns bevis på att skateboard är lika mycket sport som till exempel fotboll och friidrott. Skateboarden har nämligen valts in som medlem i Riksidrottsförbundet som bestämmer en del över idrotten i Sverige. Och det tycker 8-årige skateboardåkaren Isak Åhman är bra.

– Det kommer finnas mer pengar och många fler har något att gilla istället för att sitta vid tv:n och datorn och spela spel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista