Musiken i programmet

Musiken som skapat den speciella atmosfär i Hjärtslagsprogrammen är gjord av David Sylvian och finns på CDn Approaching silence (1999). Det är titelspåret och The beekeeper's apprentice.

I programmet Musik och minne har ni hört toner från Lars Danielssons Melange Bleu (2006) - titelspåret. 
I Musik och rum några klanger ur Vangelis Dawn från The City.
I Musik och sorg har vi psalmen Var inte rädd av Lars Moberg med text av Ylva Eggehorn - men vi hör den lågt i bakgrunden spelad av Staffan Björklund på orgeln i Linköpings domkyrka. Dessutom finns Jefferson Airplanes White rabbit i en extremt uttänjd version.
I Musik och makt hör vi stråkar ur Hanns Eislers Deutsche Sinfonie från 1935. Lothar Zagrosek leder Gewandhausorchester Leipzig.
I Musik efter krig hör vi ett tema ur Henryk Goreckis Symfoni nr 3 - Symfony of sorrowful songs. Jurij Simonov leder Royal Philharmonic Orchestra från London.
Musik och sentimentalitet innehåller, svagt i bakgrunden, Sentimental journey av Brown/Green/Homer i en inspelning med Nils Landgren från 2002 - hämtad från CDn med samma namn.
I Musik och terapi hörs musik av Brian Eno och Daniel Lanois - White Mustang från CDn Music for films (3).
När vi talar om Musik, natur och struktur har vi fört in The midnight sun never sets av Quincy Jones och Henri Salvador med Arne Domnerus och Harry Arnolds orkester.
I Musik och hjärnan spelar vi en bit ur Van Morrisons Moondance, men den hörs också lågt och delvis taktförändrat som ljud under intervjuerna.
Zbigniew Preisners stycke To Love från CDn Silence night & dreams finns i Musik och språk.
I Musik i nuet har vi tagit musik av Johan Söderqvist. Det är stycket The glass ur musiken till Biers film Efter bröllopet.
I Epilogen hör vi den instrumentala inledningen till Modugnos Volare.

Utöver den här musiken har vi spelat musik som finns i skivlistorna som finns vid varje programpresentation i mittenspalten. 

Patrik Falck har dessutom gjort minst ett litet, men supermixat, mellanspel på knappa minuten till varje program. Fem-sex musikstycken i ett tätt koncentrat som fångar upp just det programmets tema. Eleganta miniatyrer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".