2 februari 2011

Ett minne som översvämmas

Jonas Forssell: Elgar får mig att minnas en kanotfärd på 70-talet
2:08 min

Jonas Forssell är aktuell i dagarna - premiär på den nya operan Hemligheter på Malmö Opera den 12:e februari, direktsändning i P2 och och en hel programserie ägnad åt tillblivelsen av operan - titta på Musikmagasinets sida!

I Hjärtslag nu på söndag talar han om musik av Elgar som han förknippar med en kanotfärd han gjorde på 70-talet. Själva orden, hans berättelse, kan ni höra här nedan - men kom ihåg: i programmet blir det musiksatt. Då blir musiken och sammanhangen klara på ett annat sätt.

Vår förhoppning är att det som kommer före i programmet och det som kommer efter ska bli en helhet, en helhet som får dig att förstå dina/våra egna musikaliska minnen.

Själv är jag, som många andra, helt och hållet beroende av Beatlesmusik. Ta bastonen som inleder I feel fine och jag befinner mig i mitt barndomshem i Vaxholm. Det tar en millisekund och jag äter rostat bröd med ost som jag doppar i varmchoklad. Vi hade cementtrappa till ytterdörren och på golvet i köket fanns kvadratiska gröna plattor. 

/Per

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".