6 november 2011

Frågor och svar efter första P1-sändningen - del 1

Så lycklig jag är för ebrev - glada tillrop och fina kommentarer. Helt kort här vill jag också offentligt svara på några av breven. Kanske är det flera som tänkt samma, men ännu inte formulerat ett brev till mig.

Först är jag lite rädd, fast jag kanske överinformerat om den saken....;-) att det inte har framgått ordentligt - det är alltså samma program som i våras i P2. MEN: Lite tätare eftersom de är en kvart kortare. Så här skrev jag till de medverkande: "Färre associativa tankar, mera konkret rakt på sak. 13 minuter kloka tankar bortredigerade per program. Svårt som ni förstår, till och med mycket svårt - men jag tycker ändå att det blir riktigt, riktigt bra radio. Följden är dock att några av er med vissa specialkunskaper inte får följa med in i P1 - tyvärr. Härtill är jag nödd och tvungen."

I vår, från måndagen den 13 feb, ska den långa versionen sändas igen. P2 - måndagar 12-13.

Vi talar egentligen om tre olika program byggda på samma grund. P2s 60 minuter. P1s 45 minuter. Poddversionen som är P2s program men med nästan all musik borta. Cirka 53 minuter. Det gäller att hålla reda på det där...;-)

Nå. I morgon svarar jag på ett brev om bakgrunderna.

/Per

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".