1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Uppträdande artister 2007

P3 Guld har kommit att bli synonymt med fantastiska artistuppträdanden. På scenen har svenska storheter som The Hives, The Soundtrack Of Our Lives, Robyn, Moneybrother, Snook, In Flames, The Cardigans och Marit Bergman bjudit på oförglömliga framträdanden. Nu har turen kommit till dessa...

The Ark

Inget svenskt band utstrålar så mycket gala som The Ark. Helt följdriktigt har de också varit närvarande på ett eller annat sätt vid samtliga P3 Guld. Vid den allra första galan 2003 rodde de hem Guldmicken och passade på att i stor stil visa varför, med ett bejublat framträdande. Förra året uppträdde Ola Salo tillsammans med Robyn och Christian Falk. Till P3 Guld 2007 packar han hela bandet och dessutom nytt material från den hett efterlängtade kommande plattan. Världspremiär, med andra ord, för Sveriges mest galasprakande band!

Timbuktu

Timbuktu är en verklig P3 Guld-veteran. Genom åren har det blivit tre uppträdanden, tio nomineringar och inte mindre än fyra plaketter. En meritlista som med all önskvärd tydlighet visar att han är en av Sveriges allra största artister. Timbuktu har lyckats med konststycket att kamma hem P3 Guld för Årets låt två gånger, med ”The Botten is Nådd” och ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”.  När Timbuktu denna gång åter intar scenen med ett gungande Damn! är det med helt nytt material – kanske Årets låt nästa gång det gäller?

Laleh

När Laleh ställde sig på P3 Gulds scen i januari 2005 och framförde ”Han tuggar kex” ensam med sin gitarr var det inte många som kände till henne. Året därpå var hon återigen på P3 Guld, men då som kvällens stora vinnare med två glasplaketter i famnen, en för Årets nykomling och en för Årets kvinnliga artist. Laleh är idag utan tvekan en av Sveriges mest älskade artister och i januari ställer hon sig på P3 Gulds scen för tredje året i rad. Denna gång med sprillans nytt material från kommande skivan.

Mando Diao

Mando Diao äntrade den svenska popscenen med buller och bång 2002 och debutalbumet ”Bring ’Em In”. Då hade bandet redan flera års liveerfarenhet i ryggen från klubbar i hemstaden Borlänge. Skivan renderade gruppen två nomineringar vid den första P3 Guld-galan 2003 – Årets grupp och Årets nykomling. Med 2006 års ”Ode to Ochrasy” har bandet knipit nomineringar i tre kategorier. Med chans på det åtråvärda livepriset Guldmicken finns alla förutsättningar för ett glimrande framträdande! .

Anna Ternheim

I slutet av september släppte Anna Ternheim sitt andra album ”Separation Road”. Det var uppföljaren till den hyllade debuten ”Somebody Outside”, som hjälpte henne plocka hem en plakett för Årets nykomling på P3 Guld 2005. Sedan skivsläppet har Anna turnerat flitigt tillsammans med sitt enastående band och 20 januari tar de sig till Göteborg för att förgylla P3 Guld 2007 med ett liveframträdande. Det blir Annas första i P3 Guld-sammanhang. .

Melody Club

De har kallats ”Abba with balls” i brittisk musikpress, gjort över 300 spelningar världen över och ligger just nu högt upp på Trackslistan med senaste singeln ”Destiny Calling”. I början av nästa år ger sig Melody Club ut på ytterligare en turné, men denna gång stannar de på hemmaplan. Och lagom till lördag 20 januari gör de ett stopp i Göteborg för ett pampigt och specialarrangerat uppträdande på P3 Guld! .

Max Peezay

Det har verkligen varit Max Peezays år i år. I årsskiftet 2005/2006 släpptes ”Discokommittén”, världens första grimeskiva på svenska, och därefter sattes hyllningsbollen i rullning. Alla älskar Peezay! Och mycket riktigt har han också fått två P3 Guld-nomineringar för sitt hårda och lyckade slit under året. En nominering i kategorin Årets hiphop/soul och i kategorin Årets manliga artist. Men inte nog med att han kan gå hem som tvåfaldig vinnare från P3 Guld-galan i januari, han kommer även bjuda på ett spännande och lite annorlunda uppträdande. Missa inte! . 

Christian Walz

Christian Walz har en förmåga att ta tid på sig. Mellan den självbetitlade debuten och uppföljaren ”Paint by Numbers” som kom 2004 tog det närmare bestämt fem år. Därför kan det komma som en glad överraskning för många att han redan nu ställer sig på scen igen. Då det handlar om ett uppträdande på P3 Guld så kan vi räkna med att få höra något utöver det vanliga! .

Fläskkvartetten

I drygt 25 år har Fläskkvartetten varit aktiva på den svenska musikscenen, även om de från början inte kallade sin konstellation för just Fläskkvartetten. Under denna långa karriär har de släppt ett tiotal album och specialkomponerat musik åt en rad svenska långfilmer och teateruppsättningar. I januari kommer nya plattan ”Voices of Eden” där Fläskkvartetten samlat flera av Sveriges bästa röster. På P3 Guld presenterar de ett av sina vackra samarbeten. .

Juvelen

Funkigt fräscht och poppigt värre lär det bli när nykomlingen Juvelen tar plats på P3 Gulds scen. Han är fortfarande okänd för de allra flesta, men P3 Guld brukar ju ha en tendens att ändra på sånt. På Myspace beskriver Juvelen sin musik som sånger från hjärtat, sjungna från höften. Hur mycket hjärta respektive höft vi får ta del av på Storan 20 januari återstår att höra och se, men för allt i världen – missa inte när Juvelen gör sin livedebut i radio och tv! .

Fatboy

Fatboy ses av många som Sveriges främsta band inom country/rockabilly, en genre vi tidigare inte hört så mycket av i P3 Guld-sammanhang. Men någon gång ska vara den första! Så på med bootsen och brylcremen, för när det är gala bjuder Fatboy på något alldeles extra! .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista