1 av 10
Foto: Sandra Löv
2 av 10
Foto: Jonas Isfält
3 av 10
Foto: Dennis Blomberg
4 av 10
Foto: Lina Lundgren
5 av 10
Foto: Mikadelica
6 av 10
Foto: Flaggstone
7 av 10
Foto: Niclas Brunzell
8 av 10
Foto: Jacob Axelman
9 av 10
Foto:Mia Fredin
10 av 10
Foto: Sony BMG

Uppträdande artister 2008

P3 Guld 2008 arrangeras på Lorensbergsteatern i Göteborg fredagen den 18 januari 2008. Galan direktsänds inför publik i P3 kl 20.03-22.00 och sänds samma kväll kl 21.30 i SVT 1.

Här är listan över de artister och grupper som uppträder live under galan!


Säkert!

Med hela tre nomineringar, inklusive Guldmicken för årets bästa liveakt, förärar Säkert! årets P3 Guld-gala med sitt enda radio- och tv-framträdande för vintern. Och ta chansen för sen packar Annika Norlin ihop Säkert!-kofferten för den här gången och återvänder till sitt engelskspråkiga alter ego Hello Saferide. Med vemodiga texter på jämtländska plöjer Annika Norlin sin egen fåra inom svensk singer/singwriter-pop, där även handklappsvänliga melodier och fyndiga formuleringar ryms. Att kombinera strofen ”Vi kommer att dö samtidigt” med uptempotakt klarar bara Säkert!


Shout Out Louds

Gruppen som nått oerhörd framgång i det stora landet i väster har knipit en nominering i kategorin Årets grupp och ställer sig för första gången på P3 Gulds scen. Med erfarenhet från både Letterman och Jay Leno och med många mils turnerande i ryggen är det skönt att ha de fem medlemmarna på trygg Göteborgsmark. Med sitt andra album ”Our Ill Wills” har de nått en större publik hemma i Sverige och vid det här laget kan de flesta nynna med i vårens hit ”Tonight I Have to Leave It”.


Mange Schmidt

Den ordvrängande Stockholmskillen Mange Schmidt tar plats på Guld-scenen för en mycket speciell och exklusiv spelning. Just nu ligger han etta på Tracks med ”Jag talar ut”, och han blev 2006-års Sommartoppen-etta med genombrottet ”Glassigt”. I somras fortsatte han sommarhit-traditionen med ”Giftig” tillsammans med Petter, som nu har chans att bli Årets låt. Dessutom är han nominerad till Årets manliga artist. Stort för mångsysslaren Mange Schmidt som förutom musiken skriver krönikor och driver cateringfirma.


Timo Räisänen med hemliga gäster

Efter att ha kammat hem priset för Årets manliga artist på P3 Guld 2007 ställer sig Timo Räisänen för första gången på galascenen och river av ett aldrig tidigare skådat skräddarsytt specialnummer för P3 Guld. I år är han nominerad till den åtråvärda Guldmicken, priset för årets bästa liveuppträdande, så räkna med att han visar vad han går för på Lorensbergsteatern den 18 januari. Då finns alla förutsättningar för ett oförglömligt framträdande!


September

Med en nominering för Årets kvinnliga artist i rockärmen kommer Sveriges diskodrottning, som också är stor stjärna i Spanien, Polen och USA, till Göteborg och skänker glans åt årets gala med ett unikt uppträdande. Låten ”Until I Die” från senaste skivan ”Dancing Shoes” låg nyss på Trackslistan där hon också haft framgångar med ”Satellites”, ”Looking for Love”, och ”Cry for You”. Så det är bara att snöra på sig dansskorna och göra sig beredd på en skimrande September-show!


Björn Dixgård (från Mando Diao)

Dubbelvinnaren från P3 Guld 2007 med sitt Mando Diao äntrar för andra året i rad P3 Guld-scenen, men den här gången utan sitt band i ryggen. Björn Dixgård, som tillfälligt lämnar sina bandmedlemmar hemma, befinner sig just nu på en Tysklandsturné där han framför avskalade akustiska versioner av Mando Diaos låtar. På P3 Guld 2008 gör han sitt första radio- och tv-framträdande någonsin med sitt soloprojekt.
Mer exklusivt än så kan det inte bli!


Kleerup med gästspel

Tillsammans med Robyn har Andreas Kleerup nått förstaplatsen på Englandslistan med ”With Every Heartbeat”, nominerad i kategorin Årets låt. En låt som släpptes redan i januari i Sverige och som gått varm på P3 sedan dess. På P3 Gulds scen kommer han att bjuda på ett grymt framträdande med gästspel utöver det vanliga. Ett minnesvärt möte utlovas, som så ofta i P3 Guld-sammanhang!


Sweptaways

En trettio kvinnor stark indiekör som framför a cappella-versioner av exempelvis ”Wuthering Heights” och ”Go West” ställer sig på Lorensbergsteaterns scen den 18 januari och bjuder galapubliken på något alldeles extra. På sin blogg skriver Sweptaways att de ”älskar löshår och sådant som glänser” så vad passar bättre än att göra ett glimrande framträdande på årets glittrigaste gala!


Hästpojken

”Min mammas nya pojkvän vann en stor summa pengar på hästar. Under en period kallade jag mig för hästpojken eftersom jag trodde att det skulle göra att jag fick en del av pengarna. Det fick jag inte, men namnet blev kvar. Man kan se det som en metafor för en lång rad av besvikelser för mig och Lars,” säger Martin Elison i Hästpojken. Och vad finns mer att tillägga än att välkomna årets mest erfarna P3 Guld-debutanter, med medlemmar från Broder Daniel och Bad Cash Quartet, upp på scenen!


Lazee

House möter hiphop och rock i Lazees musik och en ruskigt röjig spelning utlovas. Den här nykomlingen får garanterat alla att skaka på rumpan med sin solklara hit inför nästa år som premiärspelas på P3 Guld. 21-årige Lazee, uppvuxen i Malmö och London, levererar rhymes och energi som sällan skådats. Och vad passar bättre än att leverera dem på P3 Guld den 18 januari!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista