Tomas Stenström och Joy.

MJAOU! Joy och Stenström först ut till P3 Guld 2015

I januari är världens förmodligen bästa gala tillbaka! Den 17 januari hyllar vi det gångna svenska musikåret i Scandinavium, och första uppträdande artisterna är spikade: Joy M'batha och Thomas Stenström.  

Joy M'batha presenterade sig för den breda publiken i början av året. På bredaste skånskan drog hon av en vers i remixen av Linda Piras Knäpper mina fingrar, och efter det har det bara rullat på. I maj medverkade hon på utsålda Ladies First på Dramaten, återigen tillsammans med Linda Pira och en hel drös grymma, kvinnliga svenska rappare.

När Joy sedan gästade Lorentz på ödesmättade Där dit vinden kommer blev den en omedelbar P3-hit. I slutet av oktober släppdes egna låten Kattliv, som generade massor av glada reaktioner på sociala medier när den premiärspelades i Musikguiden i P3. Lyssna på den här!

Thomas Stenström fick hela Sverige att tigga stryk när Slå mig hårt i ansiktet slog ner som en bomb i sommar-Sverige. Låten har spelats över tolv miljoner gånger på Spotify, och följdes upp av Stenströms andra fullängdare Fulkultur. Tidigare favoriterna Detsamma och Full av liv hade dessförinnan gått varma på P3.

Under hösten drar Stenströms turnébuss fram över hela Sverige, och det blev även ett stopp på Musikguiden Session i Radiohuset i Stockholm. Lyssna på den spelningen här!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".