Tove Lo, Silvana Imam och Little Jinder.
Tove Lo, Silvana Imam och Little Jinder.

BOOM! Tove Lo, Silvana Imam och Little Jinder till #p3guld

Joråsåatt, vi är så stolta att vi nästan spricker. Tove Lo, Silvana Imam och Little Jinder står på P3 Guld-scenen 17 januari!

OBS: Tyvärr har Tove Lo tvingats ställa in sin medverkan på grund av sjukdom. Läs mer här.

Tove Lo är vår senaste svenska superstjärna. Med sin Habits (Stay High) har hon tagit sig högre upp på amerikanska Billboard än någon annan svensk artist på 2000-talet. Låten letade sig också upp i toppen på listor över hela världen. Den, liksom andra singeln Not on drugs, har rullat frekvent på P3.

I september kom albumet Queen of the Clouds som fick finfina recensioner, och Tove Lo hyllas nu världen över för sin skitiga och svarta, men samtidigt perfekt blankpolerade pop.

Silvana Imam har hyllats av både kritiker och publik för sin otroliga närvaro på scen och för sina starka texter. När Musikguiden i P3 i somras korade vårens bästa låtar var det Silvana som kammade hem första platsen med låten IMAM. Hennes låt Svär på min mamma återfanns också på listan och därmed var hon den enda artisten som prickade in två låtar. Härlig bonus: på P3 Guld får Silvana sällskap på scen av ingen mindre än Marlene.

Little Jinder drog till Los Angeles med Rebecca och Fiona och kom hem med dunderhiten Vita bergens klockor i bagaget. När Musikguiden i P3 premiärspelade låten i augusti presenterades Little Jinder med orden: ”Det finns nog ingen annan artist som det senaste året lyckats trollbinda oss på samma sätt som Little Jinder. Sedan hon gick över till texter på svenska har Jinder låt för låt blommat ut till att bli en av vår tids mest relevanta. Ikväll ger vi er ett smakprov från kommande albumet, som vi tror kommer bli en game changer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".