Norlie & KKV, Maja Francis och Herbert Munkhammar & Michel Dida.

BOOM! Maja Francis, Norlie & KKV och Herbert Munkhammar & Michel Dida är klara för P3 Guld!

Tre nya akter är klara för Sveriges största musikgala. Nu är det klart att Maja Francis, Norlie & KKV och Herbert Munkhammar & Michel Dida kommer uppträda på guldscenen den 16 januari!

Maja Francis släppte i våras singeln Last days of dancing, som utsågs till "veckans bästa låt" av P3. I augusti kom Veronica Maggio-duetten Space invades my mind, som även den blev en P3-favorit och har spelats flitigt i radio hela hösten. Maja Francis uppträdde tidigare i höst på Hela Sverige skramlar tillsammans med Seinabo Sey och Amanda Bergman.

– Känns magiskt och smått overkligt att få vara en av de fina som ska spela på galan, säger Maja Francis. Jag är ärad, (lite för) exalterad och ligger halvt sömnlös för att jag tänker på hur jag ska bygga upp min egna drömvärld på scenen dit alla som vill får komma in.

Norlie & KKV uppträdde på P3 Guld 2013, och utsågs till årets nykomlingar på samma gala. Deras senaste singlar Ingen annan rör mig som du, Du får göra vad du vill med mig och Västerbron har tillsammans nästan 40 miljoner spelningar på Spotify. Nu i höst är Norlie & KKV, eller Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag, som de egentligen heter, ute på en omfattande Sverigeturné innan de i januari uppträder på P3 Guld för andra gången.

Herbert Munkhammar & Michel Dida i helt nytt samarbete

Herbert Munkhammar är mest känd som en av två medlemmar i Maskinen, som tidigare både fått Guldmicken och uppträtt på P3 Guld. På nästa P3 Guld-gala får han dock sällskap av Michel Dida – ett av de mest relevanta namnen inom svensk hiphop just nu. Dida släppte i nyligen debut-ep:n E du dum som innehåller singlarna Höru mej bae och Trasig. Den förstanämnda har även har släppts i en populär remix med gästartisterna Cherrie, Sabina Ddumba, Silvana Imam, Seinabo Sey och Mapei. När Herbert Munkhammar & Michel Dida uppträder på P3 Guld 2016 gör de det som en duo med helt nytt material.

Sedan tidigare är det klart att Zara Larsson, Sabina Ddumba, Madi Banja och Dolores Haze kommer uppträda under galakvällen, och under hösten släpper vi såklart ännu fler artister. Från den 1 december kommer du dessutom att kunna rösta på dina favoriter till de nio P3 Guld-priserna.

Sveriges Radios musikgala P3 Guld arrangeras lördag 16 januari på Scandinavium i Göteborg, och direktsänds i P3 Sveriges Radio och SVT1 kl. 21.00.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista