Miss Li, Erik Lundin och Rein

Miss Li, Erik Lundin och Rein uppträder på P3 Guld!

Äntligen kan vi avslöja de första artisterna som uppträder på Sveriges största musikfest. Miss Li, Erik Lundin och Rein kommer till P3 Guld 2017! 

Stor applåd säger vi till Miss Li som premiärspelar en rykande färsk låt från sitt kommande album, det nya stjärnskottet Rein och Erik Lundin som utlovar "mosh pit och passion" när han gör sitt första framträdande på P3 Guld.

Erik Lundin är dock inte obekant med scenen. Det var på P3 guld i januari som han tog hem priset för årets bästa hiphop/soul. 2015 var året han för första gången gick ifrån musiken på engelska gjord under artistnamnet Eboi, och med sitt eget namn släppte den hyllade EP:n "Suedi" på svenska.

Miss Li uppträdde för första gången på P3 Guld 2010 med låten "Dancing the whole way home". Nu välkomnar vi henne upp på scen för andra gången.
– Jag ser så otroligt mycket fram emot detta. Det är en låt jag burit med mig länge och jag kan knappt bärga mig tills jag äntligen får framföra den, säger Miss Li.

En tredje som är taggad på att stå på Partille arena är elektropunkaren Rein, eller Johanna Reinikainen som hon egentligen heter. Hon släppte singeln ”There is no authority but yourself” i början av året och är glad över det stöd som publiken visat under hennes första tid i rampljuset. Även om det var lite oväntat.

– Det här hade jag verkligen inte räknat med när det här året började, haha. Det är fortfarande en process för mig att smälta allt som hänt. Jag trodde min musik var alldeles för kompromisslös men uppenbarligen har det visat sig att många skriker efter ny musik som säger nåt, säger Rein.

Här kan du fixa biljetter till P3 Guld

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".