Molly Sanden, HUMAN och Jireel till P3 Guld 2018

Molly Sandén, HUMAN och Jireel live på P3 Guld 2018

Tre nya artister är nu klara till P3 Guld. Molly Sandén och Jireel uppträder båda för första gången på galan och Daniel Adams-Ray spelar live som HUMAN.

–Det är riktigt fett och ärofyllt att få vara med och spela på en av Sveriges bästa musikgalor, säger Molly Sandén. 

Molly Sandéns låtar har över 100 miljoner lyssningar på Spotify och nu i höst är hon aktuell med singlarna ”Rygg mot rygg” och ”Utan dig”. Hon har släppt två album, tio singlar och deltagit i Melodifestivalen tre gånger. Hon ligger bland annat bakom låtar som ”Why am I Crying”, ”Youniverse” och ”Freak”, som utsågs till årets låt på QX-galan 2015. Den 11 december går hon in i glasburen på Rådhustorget i Umeå som en av tre programledare för Musikhjälpen 2017 och i januari gör hon sitt första uppträdande någonsin på P3 Guld-galan.

Gör sin första livespelning på P3 Guld

–Jag ser fram emot mitt framträdande, att spela på P3 Guld är nog en grej som alla svenska artister vill göra, säger Jireel.

Jireel har tagit den svenska hiphopscenen med storm under det senaste året med låtar som ”Cataleya”, ”Snap” och ”Man of the Year”. Han var nominerad i kategorin Årets hiphop/soul på P3 Guld-galan 2017 och har under året uppträtt på Grammisgalan och Allsång på Skansen i SVT tillsammans med Stor. Häromveckan intog han tillsammans med Hov1 topplistans första plats när han gästade deras senaste singel ”Pari”. Den 20 januari gör Jireel sin första livespelning på P3 Guld. 

Släpper ny musik 

I början av november släppte Daniel Adams-Ray ny musik på engelska som HUMAN. Människans dualism och inre motstridigheter utgör grunden till berättelserna på fullängdsalbumet som släpps nästa år.

Gala 20 januari 

Sedan tidigare är Tove Styrke, Silvana Imam, Kapten Röd, Janice, Lamix och Sarah Klang klara att spela live på denna hyllningsgala till svensk musik. P3 Guld 2018 leds av Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson och direktsänds i P3 och SVT1 från Partille arena den 20 januari.

På P3 Guld 2018 bjuds publiken som alltid på unika liveframträdanden som både summerar musikåret som varit och som vänder blickarna mot vad som komma skall. Det delas även ut priser i nio kategorier. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de prestigefyllda priserna avslöjas den 30 november kl. 18.30 i Musikguiden i P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista