Little Jinder live på P3 Guld 2018.
Little Jinder live på P3 Guld 2018. Foto: Märta Thisner.

Little Jinder live på P3 Guld 2018

Little Jinder uppträder på P3 Guld 20 januari och därmed är startfältet till galan komplett. Sedan tidigare är det klart att Tove Styrke, Kapten Röd, Jireel, Molly Sandén, Silvana Imam, Janice, Lamix, Sarah Klang och HUMAN spelar live på denna hyllningsgala till svensk musik.

Little Jinder vann pris för Årets pop på P3 Guld 2016. Året innan gjorde hon ett bejublat framträdande på galan och nu är det dags igen, på P3 Guld 2018 intar hon scenen med en helt ny låt.

Guldvinnare

I år har Little Jinder gjort en omfattande Sverigeturné följt av spelningar på bland annat Bråvallafestivalen och Gröna Lund. Hennes senaste singel ”Amy” släpptes i juli och hon ligger även bakom hits som ”Vita bergens klockor”, ”Super 8” och ”Hångellåten". Under 2016 släppte hon sitt tredje album ”Allting suger”, medverkade i TV4:s ”Så mycket bättre” och vann pris för Årets pop på P3 Guld. Året innan gjorde hon ett bejublat framträdande på galan och nu är det dags igen, på P3 Guld 2018 intar hon scenen med en ny låt.

Röstningen är igång

Den 30 november presenterades de nominerade artisterna till P3 Guld 2018 och flera av de artister som ska uppträda på galan finns även med bland de nominerade. Tove Styrke är dubbelt nominerad medan Kapten Röd, Jireel och Lamix har chans på varsitt pris. Publiken kan vara med och rösta fram vinnarna i samtliga av P3 Gulds nio priskategorier fram till den 14 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".