Marcus Berggren och Tina Mehrafzoon
Marcus Berggren och Tina Mehrafzoon, programledare P3 Guld 2019. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren leder P3 Guld-galan 2019

För femte året i rad leder Musikguidens Tina Mehrafzoon Sveriges största musikgala – den här gången med Morgonpassets senaste programledartillskott Marcus Berggren vid sin sida.

P3 Guld arrangeras på Partille arena utanför Göteborg den 19 januari 2019 och direktsänds i både P3, SVT1 och SVT Play. Biljetterna till P3 Guld finns ute nu via partillearena.se

– Jag ser fram emot en storslagen musikfest där P3 i sällskap med fansen hyllar den svenska musiken. Tina och Marcus är det perfekta galavärdparet och de kommer att ge oss en kväll fylld av oförglömliga artistframträdanden och unika upplevelser, säger Liv Ungermark, projektledare P3 Guld.

En veteran och en nykomling

Tina Mehrafzoon känner P3 Guld väl då hon leder galan för femte året i rad. Hon är en av Sveriges Radios främsta musikjournalister och har sedan 2013 guidat lyssnarna till den bästa nya musiken i Musikguiden i P3.

– Mitt hjärta klappar så hårt för svensk musik och tillsammans med Marcus och publiken kommer galan bli årets fetaste fest, säger Tina Mehrafzoon.

Komikern Marcus Berggren är ny programledare för P3:s flaggskepp Morgonpasset i P3 och har snabbt blivit en favorit hos lyssnarna. Marcus är också bekant med P3 Guld, på senaste galan gjorde han en omtalad roast av Sveriges artistelit som har närmare 250 000 visningar på Youtube.

–Det var på tiden... jag trodde att jag fick frågan redan för tre år sedan när jag blev stannad i korridoren på SR för att ”prata om P3 Guld”... då rusade pulsen och jag trodde det var klart... men det visade sig att dom ville att jag skulle vara bussvärd på bussen ut till Partille, säger Marcus Berggren.

Nominerade artister avslöjas i november

P3 Guld kommer som alltid fyllas av livemusik och publiken bjuds på unika framträdanden som både summerar musikåret som varit och som vänder blickarna mot vad som komma skall. I nio olika kategorier prisas de artister som utmärkt sig mest genom året.
Artisterna som kommer att uppträda på galan avslöjas inom kort. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna offentliggörs den 28 november.

Förfest

För tredje året i rad arrangeras P3 Guld på Partille arena utanför Göteborg. Musikfesten inleds redan klockan 18.00 med en förfest i finaste P3 Guld-skrud med mingel, P3-profiler, dj:s och livemusik. Inträde till förfesten ingår i P3 Guld-biljetten.

Boka in 19 januari

P3 Guld 2019 äger rum lördag 19 januari och direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play kl. 21.00. Evenemanget P3 Guld 2019 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Partille arena och Göteborg & Co.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista