Markus Krunegård och Miriam Bryant live på P3 Guld 2019.
Markus Krunegård och Miriam Bryant live på P3 Guld 2019. Foto: Axel Lindahl.

Markus Krunegård och Miriam Bryant live på P3 Guld 2019

Som vanligt på P3 Guld sätts liveuppträdanden i fokus och nu fylls galans uppställning på med nya akter.

– Känns märkvärdigt att få vara med på galan igen tio år efter kräkshink-uppträdandet, jag hoppas klara mig utan hink denna gång. Jag är väldigt glad över att ha träffat Miriam, det här blir en fin anledning att ses o skåla, säger Markus Krunegård.

Markus Krunegård har under sina tio år som soloartist varit ett självklart namn på den svenska popscenen. I höstas släppte han sitt hyllade sjätte studioalbum ”I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot” och turnerar just nu landet runt. Han äntrar scenen med gedigen P3 Guld-erfarenhet i bagaget. 2012 framförde han låten ”Everybody Hurts” live på galan och dessförinnan uppträdde han 2009 med ”Jag Är En Vampyr”, som också belönades med priset Årets Låt.

Med sig på scen har han ingen mindre än Miriam Bryant, också hon en rutinerad artist i P3 Guld-sammanhang. 2014 nominerades hon till Årets Nykomling. 2017 uppträdde hon med ”Everything”, nominerades till Guldmicken och tog emot pris för Årets Låt med ”Black Car”. Även 2018 nominerades hon till Årets Låt.

– Jag är svinpepp på att uppträda på P3 Guld igen och denna gången känns det ännu roligare för att jag får göra det tillsammans med Markus. Ser fram emot att knåpa ihop något ”extra extra” till er, lovar Miriam Bryant.

Fler artister på gång

Sedan tidigare är det klart att Seinabo Sey, Imenella, Little Dragon och Viagra Boys kommer att uppträda på P3 Guld 2019. 

Inom kort avslöjas fler uppträdande artister på galan, då det även delas ut priser i nio kategorier till de artister som utmärkt sig mest genom året.
Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de prestigefyllda priserna offentliggörs den 28 november.

Biljetter till galan finns att köpa på Partillearena.se

P3 Guld direktsänds inför publik i P3 Sveriges Radio, SVT1 och SVT Play 19 januari kl. 21.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista