Live 18 januari 2020

Kodjo Akolor och Victor Leksell klara för P3 Guld 2020

Det blir P3-profilen, skådespelaren och komikern Kodjo Akolor som programleder P3 Guld 2020. Han kommer guida publiken, lyssnarna och tittarna genom en kväll fylld av prisutdelningar och liveframträdanden, som både summerar musikåret 2019 och blickar framåt in i det nya året.

Första artisten som är bokad för att spela live på scen Victor Leksell. Han har de senaste åren haft stora hits med låtarna "Tappat" och "Klär av dig" och varit flitigt spelad i P3. Den 18:e P3 Guld-galan kommer äga rum den 18 januari i Partille arena i Göteborg och biljetterna släpps idag. Galan direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play.

Om mindre än tre månader är det dags för P3 Guld-galan att hylla det svenska musikåret 2019. Under en kväll fylld med spektakulära artistuppträdanden och nervpirrande prisutdelningar i nio kategorier riktas strålkastarna mot svensk musiks nutid och framtid.
Programledare är Kodjo Akolor.

– P3 Guld är Sveriges svar på MTV Music Awards. Det är den känslan jag vill förmedla. Vi har så många galor som tar sig själva på stort allvar. Det är skönt med en gala som är lite mer avslappnad.

Kodjo Akolor: "Skräckblandad förtjusning"

Det är inte första gången Kodjo Akolor programleder den guldsprakande galan. 2014 ledde han galakvällen på egen hand och 2015 delade han på uppgiften tillsammans med Tina Mehrafzoon. Tidigare i år var Kodjo programledare för Melodifestivalen tillsammans med Marika Carlsson, Eric Saade och Sarah Dawn Finer, men den 18 januari 2020 är det alltså
åter dags för honom att ta sig an en stor direktsändning på egen hand.

– Det är med skräckblandad förtjusning som jag tar mig an utmaningen att vara ensam programledare. Det är alltid lite läskigt att stå och falla själv, säger han.

Kodjo Akolor är sedan 2009 programledare för Morgonpasset i P3. Utöver att leda P3 Guld-galan två gånger tidigare har han också lett Musikhjälpen sex år i rad mellan 2011-2016. För sina programledarinsatser i radio belönades han 2014 med Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare. Kodjo är också skådespelare och komiker. Han har turnerat med egna humorshower sedan standup-debuten 2005 och i år har han varit aktuell med teatermonologen ”Jag, pappa?”.

Victor Leksell - första artisten ut

Den första artisten som är klar för ett uppträdande på P3 Guld 2020 är Victor Leksell.
Genombrottet kom med låten "Tappat" hösten 2018 som på bara ett år har över 22 miljoner lyssningar på Spotify och som spelats flitigt på P3. Under 2019 har han släppt ytterligare tre låtar som alla har sålt platina respektive dubbelplatina "Allt för mig", "Klär av dig" och "Bra
för dig” med Estraden. Den förstnämnda gick in på Digilistan och "Bra för dig" gick direkt in på P3:s a-lista. I januari utsågs Victor Leksell till Framtidens artist av P3s musikredaktörer och i augusti 2019 prisades han för Årets genombrott på Rockbjörnen.

– Det är en jättestor ära att få vara en del av P3 Guld. Jag fick möjligheten att gå på galan förra året och bara det kändes stort så det är svårt att greppa att jag faktiskt ska spela där i januari. Eftersom jag har paus i mitt turnerande under vintern så blir det en av de få spelningar
jag gör så vi ska såklart bjuda på något extra. Hoppas verkligen tittarna och publiken gillar det, säger Victor Leksell och fortsätter:

– Det är såklart extra roligt att det är i min hemstad Göteborg för då kan mamma och pappa komma och kolla på galan. Och mormor och morfar. Och farmor och farfar! De har inte så lätt att komma annars så det känns kul.

Sänds direkt i radio och tv

Galan direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play.Vilka som nomineras i priskategorierna och vilka andra artister som uppträder på galan offentliggörs under hösten.