Winona Oak spelar live på P3 Guld 2020

Nu presenterar vi den elfte och sista artisten som kommer att uppträda på galan 18 januari 2020 – Winona Oak. Hon är också en av de fem nominerade i P3 Guld-kategorin Framtidens artist.

Winona Oak gör filmisk och storslagen pop med ett egenartat och färgstarkt uttryck. Hennes officiella debutsingel "He don't love me" kom i våras och därefter följde "Break my broken heart" och “Let me know”. Alla tre har snurrat flitigt på P3 och i september utsågs hon till Framtidens artist i P3 av P3:s musikredaktörer, en utmärkelse som nu lett till att hon även är P3 Guld-nominerad i kategorin Framtidens artist.

 "Samarbetade med Chainsmokers"

Men för redan ett år sedan kunde hela världen höra Winona Oak på Chainsmokers låt “Hope”, som idag har över 150 miljoner streams bara på Spotify. Hon har även samarbetat med What So Not med låten “Beautiful” som i somras korades till årets bästa independent-klubbsingel på AIR Independent Music Awards.

– Det känns fantastiskt kul att få spela på P3 Guld. Det är ju ett av de absolut mäktigaste musikeventen som existerar i Sverige så det är verkligen en ära att få sjunga för alla. Jag är superpepp, säger Winona.

Direktsänds i SVT och Sveriges Radio

Förutom Winona Oak uppträder Molly Sandén, Einár, Miriam Bryant, Snoh Aalegra, Dree Low, Gammal, Timbuktu, Victor Leksell, Refused och Ozzy på den stora musikfesten i Partille arena. P3 Guld 2020 leds av Kodjo Akolor och direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och Sveriges Radio Play den 18 januari 2020 med start kl. 21.00.