Lars-Anders Baer i studion med Per-Josef Idivuoma i veckans Rádio Sápmi Foto: Jenny I Skoglund
VECKANS GÄST

Lars-Anders Baer var politiker redan som barn

Lars-Anders Baer dan vahku guossi 1.oassi
30 min

Redan som barn var han politiker säger nära och kära om Lars-Anders Baer. Han kunde deligera redan då och det han funderade på gjorde andra. Han startade sin politiska karriär i Sáminuorra där han var orförande under 70-talet han jobbade sig sedan vidare till bland annat sametinget och permanent forum där han var.

- Det var mycket som hände i världen just under den tiden och det var ganska lätt att komma i i politiken och med tiden lärde jag mig mer och mer, säger Lars-Anders Baer

Enligt kollegerna inom samepolitiken är han en som kan föra sig i ibland topp-politikerna men trots det är han både glömsk och tidsoptimist. Oftast hinner han itid men det kan vara på håret många gånger.

- Ett dåligt skick att jag inte kommer itid vet inte riktigt vart jag lärt mig det, säger Lars-Anders Baer och skrattar. Lyssna mer på Rádio Sápmi med Per-Josef Idivuoma just nu!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".