Majgull Axelsson, Kristina Kappelin och Jonas Karsson

Med hjärtat för boken - en kväll om ordet och läsandet!

Det är dags för årets upplaga av Med hjärtat för boken - en kväll om ordet och läsandet med aktuella författare och musik.

Tisdag 18 november kl 19.00

Biljetter: 150-250 kr

I år medverkar:

- Majgull Axelsson, som berättar om sin succébok Jag heter inte Miriam.
- Ison Glasgow, rapparen från hiphopduon Ison & Fille, ska prata om sin starka uppväxtskildring När jag inte hade nåt som han skrivit tillsammans med journalisten Emil Arvidson.
- Kristina Kappelin, utrikeskorrespondenten som rapporterar från Rom, ska dela med sig av de kulturkrockar hon upplevt som svensk i Italien.
- Författaren och skådespelaren Jonas Karlsson berättar om sin medverkan i filmen Hallonbåtsflyktingen och om sitt eget skrivande.
- Hedvig Lagerkvist är barnbarn till Nobelpristagaren Pär Lagerkvist. Hon ska läsa Lagerkvistpoesi ur boken Samlade dikter.
Marie Lundström, programledare för Lundströms bokradio, håller i ett par av författarintervjuerna på scen.
- Linda Olsson är författaren som slog igenom med boken Jag vill sjunga dig milda sånger. Nu ska hon prata om sin nyutkomna bok I skymningen sjunger koltrasten som utspelar sig på Söder i Stockholm.

För musikunderhållningen står Helige Hugos högt flygande gatumusikorkester.

Värd är Dorotea Bromberg.
Kvällen anordnas i samarbete med Brombergs Bokförlag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista