1 av 2
Filmstjärnor från Göta kanal 2.
2 av 2
Många saknar tillgång till skyddsrum.

Skaraborg Direkt måndag 28 januari

Skyddsrummen räcker inte till alla. Bara var tredje människa i Skaraborg får plats i de skyddsrum som finns, eftersom antalet skyddsrum har minskat de senaste tio åren. I Grästorp finns inte ett enda och i Vara, Essunga och Götene kommuner saknar över 95 procent av invånarna tillgång till ett skyddsrum.

* * *

Massage ska hjälpa anhörigvårdare. Från och med i vinter erbjuder Karlsborgs kommun gratis massage för anhörig- eller närståendevårdare. Att vårda en anhörig eller nära vän i hemmet är ofta en ansträngande uppgift och ett tungt ansvar, men samtidigt är kommunen beroende av att anhöriga tar ansvar för gamla och sjuka.

* * *

Tredje kanalfilm på gång. Uppföljaren till filmen Göta kanal blev en stor publiksuccé 2007 och toppade listan på biobesök bland de svenska filmerna. Framgången gör att filmbolaget GF studios har beslutat att det blir även en tredje film, som ska ha premiär julen 2009.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".