Skaraborg Direkt onsdag 30 januari

Fredrik Reinfeldt i Skövde. Statsministern besökte på onsdagen Kärnsjukhuset i Skövde, för att höra mer om ett projekt som bland annat handlar om att korta sjukvårdsköerna. Han ser mer resurser till sjukvården som ett sätt att korta köerna.

-Jag lägger hellre mer resurser på kvalitén i sjukvården än på att ge mer i bidrag till de som inte arbetar, säger han.

* * *

Unga i Falköping lär sig äta nyttigare och motionera. I projektet ”sunt liv” i Falköping träffas funktionshindrade undgomar för att styrketräna tillsammans och laga nyttig mat.

* * *
Vill starta telefonkedja för gamla i Götene. Inga-Barbro i Lundsbrunn ringde till ”Ring P4” och efterlyste en telefonkedja, där gamla, ensamma människor i Götene kommun skulle kunna ringa varandra för att höra att allt är bra.

* * *

Proffsmusiker ska höja livskvalitén hos äldre i Vara. I februari startat ett konsertprojekt i Vara kommun, där olika musiker ska ge konserter på olika äldreboenden. Först ut är kvintetten Fridens Liljor, som ger två konserter i Kvänum 12 februari.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".