1 av 2
Eva-Lotta Tropp Svensson efter operationen.
2 av 2

Skaraborg Direkt torsdag 7 februari

Opererad varnar för komplikationer vid fetmaingrepp. Eva-Lotta Tropp Svensson opererades mot sin övervikt för nästan ett år sedan, men ingreppet blev inte den nystart hon hade hoppats på. Komplikationer har gjort att hon har mått mycket dåligt och hon är nu kritisk till att hon inte fick tillräckligt med information om biverkningar innan operationen.

* * *

Körde sopbil full - får sparken. En renhållningsarbetare i östra Skaraborg var berusad och kunde inte starta sopbilen, som är utrustad med alkolås. Istället fick han två arbetskamrater att blåsa åt honom och körde sedan bilen. Alla tre har nu varslats om uppsägning, men fackförbundet Kommunal tycker att det är ett för hårt straff.

* * *

Barn som är rädda för tandläkaren ska få hjälp. I dag informerades barn och föräldrar om projketet som omfattar 300 barn, bland annat i Skultorp. Intervjuer med barnen i samband med undersökningar ska hjälpa tandvården att bättre förstå varför barn kan vara rädda.

* * *

Dessutom pratade vi med nye landshövdingen Lars Bäckström, som besökte Skaraborg för första gången och pratade med LRF.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista