Skaraborg Direkt måndag 18 februari

”Kommunerna i Skaraborg kan inte samarbeta,” säger kommunalråd. PO Graaf (s), kommunalråd i Tidaholm anklagar i ett brev sina 14 kollegor i Skaraborgs kommuner för att inte leva upp till det de kommit överens om. Det blir bara en massa fina ord på papper, tycker han. Det senaste han reagerat på är att Falköping försökt rekrytera Tibros kommundirektör, trots att kommunerna kommit överens om att inte göra på det sättet.

* * *

Allt fler dyslektiker pluggar på högskolan. På Högskolan i Skövde är det för närvarande 40 studenter som får särskild hjälp som extra tid vid tentor. Möt Ing-Marie Larsson som fick dignosen skrivsvårigheter i vuxen ålder. Nu pluggar hon socialpsykologi.

* * *

Stor glädje bland kosovoalbaner efter självständighet. När regeringen i Kosovo i går utropade provinsens självständighet från Serbien jublade många invånare i exil, även i Skaraborg. Men en av dem, Rasim Hulaj, i Falköping erkänner också att problemen är stora och att det här bara är början på vägen till självständighet.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista