1 av 2
Anagoes från Skövde.
2 av 2
Frida Nilsson med en av de utsatta hästarna, Nevada.

Skaraborg Direkt torsdag 6 mars

Övergrepp på hästar befaras få efterföljare. I går kväll skars två hästar på Jutagården utanför Skövde i könsorganen. Polisen jagar nu förövaren, men statistiken talar mot att någon ska kunna lagföras för brottet – liknande övergrepp förekommer med jämna mellanrum, men hittills har ingen dömts.

* * *

Anagoes får chansen med Neverstore. När Skövdes största rockhopp Neverstore ger sig ut på turné tar de också med sig sin musikaliska lillebror som förband. Under delar av turnén spelar Anagoes som uppvärmare och ser det som en stor chans att träffa en ny publik.

* * *

Lokala småproducenter av mat ska få stöd. Efterfrågan på lokalproducerad och ekologisk mat ökar hela tiden, men företagen är ofta små och kan behöva hjälp för att klara verksamheten. Sedan årsskiftet ska ett samarbete mellan regionen och Länsstyrelsen ge det stödet.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".