1 av 2
Emelie Fröman, Lina Hallkvist och Sofia Kjellström.
2 av 2
Nisti Stêrk i Sverigedräkt.

Skaraborg Direkt tisdag 11 mars

Falköping bryter mot barnkonventionen. Trots att Falköping har lovat att ta hänsyn till barnens åsikter i sina beslut, så lever man inte upp till det. De har därmed inte följt FN:s barnkonvention och får nu skarp kritik av kommunens revisorer. Och ungdomarna vi pratade med på Kyrkerörsskolan höll med om att deras åsikter inte efterfrågas.

* * *

Vara planerar konstcentrum. Inte nog med ett konserthus och planer på en hästarena nu förbereder kommunen också vad de kallar ett konsthus. För att få hjälp med utformningen har 70 arkitektstudenter från Chalmers i Göteborg kallats in.

* * * 

Nisti Stêrk ger sin bild av Sverige. I kväll kan Varaborna se föreställningen För Sverige i tiden med komikern Nisti Stêrk och musiker. Med hjälp av sin kärlek till svensk pilsnerfilm, Lill-Babs och Nils Poppe berättar hon sin historia. Och säger samtidigt mycket om Sverige i dag.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".